De Pasta Bende

Over De Pasta Bende

Lokale en korte ketens. Minder reststromen. Gezonder met natuurlijke ingrediënten. En vooral lekker. Dat zijn de wensen voor het toekomstige voedselsysteem vanuit de consument.


Pasta wordt traditioneel gemaakt van specifiek graan – namelijk durum gries. Een hard graan dat relatief hoog is in eiwit. Dit geeft die bite met die volle pastasmaak. Hoewel wij in Nederland ook zeker graan telen, wilt dat niet gelijk zeggen dat het goed genoeg is voor het maken van pasta. Althans, dat hangt af van wat wij allen voor kwaliteitsstandaard verwachten van pasta.

Daarnaast eten we nog te weinig groente en fruit, en daarmee krijgen we ook te weinig van hun voedzame stoffen binnen. Terwijl we het aan de andere kant wel veel in de totale keten verliezen aan groente en fruit.


Dit leidde tot een samenwerking van diverse organisaties voor de ontwikkeling van pasta vanuit lokale granen mét lokale reststromen van groente & fruit. Deelnemers van het eerste uur zijn: HAS Hogeschool, VersPlus B.V., Peelpioneers, en Sophyn Greens. Zij hebben hier samen tijd, financiering en kennis in gestoken, waar ook de Provincie Zeeland een bijdrage aan geleverd heeft. Later zijn er andere partijen bijgekomen en dit is nog steeds groeiende.


De Pasta Bende refereert aan dit gezelschap, het gebruik van reststromen, maar geeft ook een knipoog naar ‘hoe pasta zou moeten zijn’.

Samen voor lokale & verspillingsvrije voedselketen.

Wil je zelf ook Bende Lid worden?

Dat kan! Het principe is simpel: De pasta wordt gemaakt door Sophyn Greens, maar de grondstoffen komen van diverse ketenspelers. De graan, de groente, de fruit en eventuele hulpstoffen (uit lokale reststromen).

Ben je een teler van graan/groente/fruit, of een molenaar, of een groente/fruit-verwerker, of enig andere speler in de keten van graan en/of groente & fruit – neem dan vooral contact met ons op!

Ook zoeken we Bende leden aan de afzetkant. Winkels, online webshop, giftboxen, kerstpakketten, catering, noem maar op. Wil je De Pasta Bende toevoegen aan je assortiment? Neem ook dan met ons contact op.

Contact:

Korte Eeweg 2F-G

4424 NA Wemeldinge

Provincie Zeeland

Email: info@sophyngreens.com

Telefoonnummer: +31(0)646005970

Info

KVK 81252331

BTW NL862018560.B01

Klantenservice

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene inkoopvoorwaarden

Over

De Pasta Bende is een initiatief van Sophyn Greens en komt voort uit het consortium gevormd door een subsidie vanuit Provincie Zeeland. Lees meer over de initiatiefnemers.

#depastabende

Copyright © 2024 De Pasta Bende | Privacy | ZienWebdesign

Scroll naar boven